+31 (0)6 167 728 36
Inloggen
Aanmelden

Stress- en burnout coaching met blijvend resultaat

Stress- en burnout coaching met blijvend resultaat

Merk je dat jouw energie op is of op begint te raken? Heb je het idee dat het vele ballen in de lucht houden zijn tol begint te eisen? Snak je naar rust en meer energie?
Kortom, ervaar je stressklachten of ben je burn-out? Vind je het moeilijk om het anders te doen? Ik help je hier graag bij.

Ik ben erkend CSR-coach® en als partner aangesloten bij CSR Expertisecentrum stress en veerkracht.

Als CSR-coach® voldoe ik aan strenge toelatingseisen en wordt mijn coachkwaliteit op het gebied van stress en burn-out gewaarborgd door supervisie, evaluatie en bijscholing.

De CSR-methode is een psychobiologische aanpak voor stressklachten en burn-out met begeleiding op drie niveaus: lichaam, psyche en gedrag.

Meer lezen over hoe ik je help herstellen van burn-out? 

Download het gratis e-book ‘In 3 fases herstellen van burn-out’.

De CSR-methode in een notendop:

✔️  Wetenschappelijk onderbouwd

✔️  Bewezen effectief

✔️  Eerst fysiek herstellen, dan pas mentaal

✔️  Effectiever en duurzamer dan een puur psychologische begeleiding

✔️  Meetbaar resultaat d.m.v. de CSR Vragenlijst Stressklachten

 

Wil je weten hoe stressklachten en burn-out ontstaan?

 

Weten wat je moet doen als je (denkt dat je) een burn-out hebt? 

 

Weten hoe jij scoort? Doe de gratis stress-test

 

Hoe ziet een traject eruit?

Allereerst gaan we zorgen dat er weer energie in jouw tank komt. Want als de tank leeg is lukt het niet meer om vooruit te komen.
Je leert wat stress is, hoe je er slim en gezond mee om kunt gaan en wat het belang van écht ontspannen is. We werken volgens de onderstaande 3 stappen:

Daarnaast onderzoeken we hoe je in deze situatie bent terechtgekomen. Samen bekijken welke gedachten, gedrag en overtuigingen hierbij een rol spelen. Vervolgens zoomen we in op waar je naartoe wilt en wat daarvoor nodig is. we begeleiden je bij elke stap die we zetten. Methoden die wij gebruiken zijn de CSR-methode en Acceptance & Commitment Therapy (ACT).

Een traject is vooral ervaringsgericht. Het doel is blijvend resultaat, het vergroten van je veerkracht en leven naar jouw waarden, wensen en behoeften.

 

Met welke methodieken werken wij?

Acceptance & Commitment therapy/training (ACT)
Acceptance & commitment therapy (ACT) is een van de snelst groeiende vormen van gedragstherapie op dit moment. Het is een effectieve methode voor het overwinnen van stress, angst, depressie en vele andere psychologische struikelblokken. Daarnaast kan ACT uitstekend preventief ingezet worden om klachten en verzuim te voorkomen.
Met ACT leren we jou een set psychologische vaardigheden die je helpen om flexibel met de onvermijdelijk obstakels in het leven te kunnen omgaan.

Chronische Stress Reversal (CSR)
De CSR-Methode pakt stressklachten en burn-out psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche. ‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress. CSR-methode staat garant voor Stress- en burnout coaching met blijvend resultaat.

 

Waar werken wij?

Wij werken zowel online als vanuit Psychologen Praktijk Gemert. Daarnaast is het ook mogelijk om ambulant te coachen (in de regio’s Noord-brabant, Gelderland en Limburg).

Heb je vragen, wil je weten wat de opties zijn of wil je een vrijblijvende kennismaking inplannen? Neem dan contact op via 06-16772836 of vul het contactformulier in

Zij gingen je voor:

Pieter zei over zijn traject het volgende:

“De life skills die ik door middel van ACT en de begeleiding van Koert heb leren toepassen, zijn van onschatbare waarde gebleken. Ik ervaar meer rust en het soms stressvolle bestaan, staat meer in perspectief. Koert zijn ondersteuning is toegankelijk, laagdrempelig maar vooral hands-on. Door praktische en leuke oefeningen heb ik snel resultaat ervaren!

Een ontzettende aanrader.”

Pieter Francissen, algemeen directeur I am One | Individuele coaching

 

Dit is wat Simon zegt:

“Ken je dat, dat je in een voor jou bekende valkuil bent getrapt, je jezelf belooft om het beter te doen om er dan op een gegeven moment achter te komen dat je weer in dezelfde valkuil bent getrapt? Belangrijker nog: herken je dat dat tot heel veel frustratie en grootse plannen om het beter te doen leidt? Oftewel: dat je blijft ’hangen’ bij iets wat je uit alle macht probeert op te lossen?

Bij Koert heb ik geleerd dat je je valkuilen niet altijd kunt vermijden – ze horen bij je. Via de ACT methode heb ik wel betere aanknopingspunten gekregen om daar mee om te gaan. Door de situatie van een afstand te bekijken en in rust de situatie vanuit mijn belangrijke waarden te beoordelen ben ik in toenemende mate in staat om andere beslissingen te nemen.

Ik waarschuw vast: dit is een proces dat niet eindigt met de training! ACT pas je in eerste instantie toe op “kleine” situaties maar je gaat de methode ook op grotere situaties en uiteindelijk in heel je leven toepassen. ACT draagt met andere woorden bij aan je persoonlijke levenskunst. Zoals Koert het zegt: “Je dient eerst de danspassen te leren, voordat je zwierig kunt dansen.”

Simon, 45 jaar, customer support engineer | individuele training persoonlijke veerkracht en coaching

Lenie zei over haar traject het volgende:

“Soms is het fijn om met iemand te kunnen sparren op je pad naar zelfontplooiing. Dat je met Koert als persoon prettig werkt, dat wist ik al langer. Nieuw voor mij waren de handvatten vanuit ACT. Koert gebruikt ze op een praktische en direct inzetbare wijze. Je wordt uitgedaagd meteen de daad bij het woord (of eigenlijk bij je gedachten en gevoel) te voegen. Verhelderend en ondersteunend in de zoektocht naar je eigen kern en er waardegericht naar leven”.

Lenie Heldens, 37 jaar, psycholoog | individuele training persoonlijke veerkracht en coaching

 

Dit is de ervaring van Bart-Jan:

“Toen ik begon aan de coaching bij Koert wist ik eigenlijk niet zo goed wat me te wachten stond. Wat ik wel wist is, en dat sprak me het meeste aan, is dat het niet gaat om het tegenwerken van je eigen gedachtes, zelfbeeld, regels of patronen maar dat gaat om ze te begrijpen, te horen en zelf een keuze te maken of je er iets mee gaat doen of juist niet.

Dit is in het gehele traject veel meer een onderdeel van mij geworden. Ga ik mee in deze gedachte/ angst of pijn of kies ik er bewust voor om deze keer nee te zeggen en de andere kant op te gaan? Dit heeft mij veel meer rust in gedachte gegeven, zowel op werk als op persoonlijk vlak. Ook zijn we aan de slag met de waarden die voor mij belangrijk zijn. Welke waarden zijn dat en hoe zorg ik ervoor dat ik in het dagelijkse leven aandacht blijf besteden aan de waarden die ik belangrijk vind?


Koert heeft mij tijdens dit traject weten te triggeren door de juiste vragen te stellen, zijn inlevingsvermogen en de juiste tools aan te reiken om te ‘trainen’ met de ACT gedachte. Ik kan terug kijken op een geslaagd coachingstraject waardoor ik meer rust heb gevonden en zeker minder stress ervaar”.

Bart-Jan, 37 jaar, talent begeleider in de sport | individuele training persoonlijke veerkracht en coaching

Keurmerk voor coaching