+31 (0)6 167 728 36
Inloggen
Aanmelden

Ons verhaal

Groeien als mens én professional

De laatste jaren zijn wij, Koert, Sophie en onze tweejarige zoon Tuur, regelmatig voor één of meerdere maanden in zweden verbleven. Tijdens een van onze eerste reizen in Zweden maakte wij kennis met de Zweedse levensfilosofie ‘LAGOM’. Het betekent zoiets als ‘niet teveel, niet te weinig maar precies genoeg’.
Wij geloven dat deze filosofie in onze gejaagde en gestresste samenleving een mooie tegenhanger is. Balans vinden lijkt namelijk een proces te zijn waar velen (logischerwijs) mee worstelen.
Vanuit ons hulpverlenershart zijn we aan de slag gegaan om hierin iets te kunnen betekenen. Klein begonnen en stukje bij beetje, persoon voor persoon en organisatie voor organisatie zijn we gegroeid. Niet alleen als bedrijf maar juist ook als mens én professional.
E-learning ‘stress de baas’ was de eerste training die we ontwikkelde. De resultaten en reacties daarop hebben ons geraakt en gedreven om onszelf en nieuwe trainingen te ontwikkelen. Naast dat we zelf trainingen zijn blijven maken werken we samen met enthousiaste en gedreven professionals die hetzelfde doel voor ogen hebben; jou helpen bij het vinden van jouw ‘LAGOM’ leven.
Dat heeft erin geresulteerd dat we inmiddels zijn uitgegroeid tot een platform voor online en offline trainingen op het gebied van stresspreventie, vitaliteit en leefstijl.
Onze trainingen zijn geschikt voor iedereen die écht aan de slag wil met zichzelf, z’n leefstijl én bereid is om daar tijd en energie in te steken. Dat is wat duurzame (gedrags)verandering namelijk vraagt, tijd en energie.

Wij geloven dat:

  • duurzame gedragsverandering leidt tot meer ‘LAGOM’ leven; een leven in balans.
  • duurzame gedragsverandering een proces is. Onze trainingen kun professionals én organisaties helpen in dit proces.
  • dit de sleutel is tot duurzame inzetbaarheid, vitale professionals en het voorkomen van stressgerelateerde klachten.

Wij als team:

  • Koert onderzoekt, bedenkt en zet de globale concepten en trainingen neer.
  • Sophie zorgt voor de extra diepgang en maakt van alles één lopend geheel. Zij is dé onmisbare en belangrijkste schakel in dit geheel.
  • Tuur is de drijfveer voor ons eigen LAGOM leven en herinnert ons aan wat écht belangrijk is.

 

 

 

 

JA, ik wil nu starten met deze training

Meer informatie over e-learning ‘stress de baas’

Neem vrijblijvend contact met me op

 

Hieronder kun je lezen waarom Toni deze e-learning ‘een cadeau aan zichzelf vindt’.

“Even tijd voor mezelf en tijd om na te denken over hoe ik in mijn werk sta. Wat kan anders zodat ik nog veel jaar met plezier mijn werk kan doen.
De theorie ondersteund met videoclips enz is een prettig manier. Elke module nodigt  je uit om verder te gaan; namelijk je blijft geprikkeld en gemotiveerd om verder te gaan. Uitleg is praktisch en gemakkelijk om te begrijpen. Reflectieopdrachten nodigen uit om te reflecteren, en tot meer eigen inzicht te komen en zelf plan van aanpak maken. Ik vond de aandacht voor zowel werkdruk als druk in persoonlijke sfeer zeer prettig.
Ik denk dat men stil moet staan bij de manier hoe wij ons werkopdracht/en uitvoer. Dat er meer aandacht nodig is voor preventieve aanpak op de werkvloer voor medewerkers.  Hoe om te gaan met (werk)stress? Hoe dat wij beter voor onszelf moeten zorgen?

Ik voelde op afstand de steun en ruimte van Koert om mijn eigen tempo te volgen. Hij straalde ook vertrouwen in mij uit dat ik het zou halen. Dat hielp mij om mijn doel te bereiken.”

Toni Smeulders is medewerker jeugd en gezin bij Lumens

Niels noemt e-learning stress de baas ‘een must voor élke hulpverlener’.

“De e-learning stress de baas is een must voor élke hulpverlener. Juist in deze turbulente tijd waarbij stress het grote gevaar lijkt wat vele slachtoffers maakt. Het heeft mij geleerd wat stress precies inhoudt en dat we niet zonder kunnen en het niet kunnen ontkennen. Maar de e-learning heeft mij nog veel meer geleerd wat jezelf kan doen om voor jezelf op een goede manier om te gaan met stress. Soms confronterend om te ontdekken hoe bepaalde patronen mij jezelf werken en hoe lastig met stress omgaan kan zijn en wat de gevolgen kunnen zijn. De e-coaching van Koert helpt om extra inzicht te krijgen of soms qua analyse net nog een laagje verder te gaan. Dit heeft mij geholpen Om mijn doelen nog wat duidelijker en scherper te formuleren en te behalen. Kortom een mooi instrument wat ik zowel organisaties als hulpverleners aanraad.”

Niels van Lith is pedagogisch medewerker bij Stichting Oosterpoort en OR-lid

Wat andere cursisten zeggen

JA, ik wil nu starten met deze training