+31 (0)6 167 728 36
Inloggen

Wat cursisten zeggen

“E-learning ‘stress de baas’ is een must voor élke hulpverlener”

Juist in deze turbulente tijd waarbij stress het grote gevaar lijkt wat vele slachtoffers maakt. Het heeft mij geleerd wat stress precies inhoudt en dat we niet zonder kunnen en het niet kunnen ontkennen.
Maar de e-learning heeft mij nog veel meer geleerd wat jezelf kan doen om voor jezelf op een goede manier om te gaan met stress. Soms confronterend om te ontdekken hoe bepaalde patronen mij jezelf werken en hoe lastig met stress omgaan kan zijn en wat de gevolgen kunnen zijn. De e -coaching van Koert helpt om extra inzicht te krijgen of soms qua analyse net nog een laagje verder te gaan. Dit heeft mij geholpen Om mijn doelen nog wat duidelijker en scherper te formuleren en te behalen.
Kortom een mooi instrument wat ik zowel organisaties als hulpverleners aanraad.

Niels van Lith, OR-lid en pedagogisch medewerker

 

“Deze e-learning heeft me veel nieuwe informatie opgeleverd en veel bewuster gemaakt van mijn inspanning – herstel balans”

Waar ik in eerste instantie dacht deze training preventief in te zetten, heeft het me toch een andere kijk opgeleverd hoe weinig herstel momenten ik inbouw tijdens mijn werk en privéleven. We hebben het altijd maar druk in deze tijd, echter het gaat er meer om hoe je omgaat met het woord druk.

Ik zou deze e-learning aanbevelen omdat ik denk dat in deze, tegenwoordige drukke, maatschappij iedereen deze training zou moeten volgen. Waarom? Juist om even stil te staan, de balans op te maken en bewust(er) te worden van de keuzes die je maakt de hele dag door. Zeker voor ons als hulpverleners belangrijk, zolang we ook goed voor onszelf zorgen kunnen we constante en goede zorg blijven leveren.
De vorm e-learning past zeker in de huidige maatschappij. Je kunt leren wanneer jij zelf wil of tijd hebt. De training doe je op je eigen tempo. De reflectieopdrachten leveren je een schat aan informatie en kennis over jezelf op.

Marieke Albers – Jeugdzorgwerker A

 

“Veel nieuwe informatie en tips”

Binnen mijn beroep als leerkracht en als vader van twee kinderen in de leeftijd van 2 en 5 jaar heb ik zelf ook geregeld te maken met momenten van stress.
Tijdens deze momenten en periodes is het soms moeilijk om dit voor jezelf en je naaste omgeving goed te managen. Deze e-learning heeft me veel nieuwe informatie en tips opgeleverd om op een goede manier deze drukke periodes te doorstaan en mijn gezin en werk de aandacht te geven die ze verdienen!
Ik zou deze e-learning aan iedereen aanraden (ook de mensen die niet binnen de zorgsector werken).

Nick – Leerkracht basisonderwijs

 

“Meer kennis en veel zelfinzicht”

Een e-learning die voor iedereen te volgen is. De combinatie van de theorie en de praktijkvragen
maken het direct toepasbaar. De e-learning vergroot je kennis, maar geeft ook veel zelfinzicht. Wat
doe ik? Waarom doe ik dit? Hoe zou het ook anders kunnen? Wat levert me dit op? Het heeft mij
vooral bewust gemaakt dat niet alles perfect hoeft te zijn.

Sanne – Verpleegkundige

 

“Verrast door de persoonlijke benadering”

Deze e-learning zou ik aanraden aan iedereen die in zorg en welzijn werkzaam is en aan de slag wil met zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Ik zou werkgevers als advies willen geven deze training preventief voor hun werknemers in te zetten.

Voor mij heeft deze training veel opgeleverd. Niet alleen meer kennis op het gebied van stress, stresssysteem en het herkennen van klachten maar ook op persoonlijk vlak. Hoe blijf ik beter bij mezelf, hoe kan ik betere keuzes maken maar ook bewuster van tijd nemen, voelen, ervaren, observeren en denken. Voor mij is het vooral tijd nemen en dan pas doen!

Wat betreft de e-coaching was ik erg verrast door de persoonlijke benadering. Heel fijn en flexibel. En bovendien op het moment dat ik het nodig had. Koert was bereikbaar, betrokken en professioneel kritisch. Ook geruststellend, dat vond ik heel fijn.

I – jeugdzorgwerker A

 

“Als je vastzit, kan zelfs de kleinste onderbreking, waarbij je toelaat voor jezelf te zorgen, een groot effect hebben en je verder brengen!”

Het is een training die heel passend is voor mensen in de zorg. Je kunt er heel veel uit halen als je de training serieus aanpakt en het is zo fijn dat je met de opdrachten meteen in de praktijk aan de slag gaat en ook positieve veranderingen gaat zien.
Al met al een heel verhelderende training waarbij je met interessante literatuur vervolgens praktisch aan de slag gaat in de praktijk en uitgedaagd wordt om meer inzicht in je eigen denkwijze en handelen te krijgen. Heel waardevol en kan je voor jezelf veel uithalen!

Janneke Kempers – Ambulant begeleider (SKJ geregistreerd) Zorgmed

“Het heeft mij bewust gemaakt”

De e-learning heeft mij inzichten gegeven in wat stress is, wat hier oorzaken van kunnen zijn en wat je kunt doen om stress de baas te worden. Het heeft mij bewust gemaakt van waar mijn stress vandaan komt en hoe ik hiermee om kan gaan. De e-learning geeft veel praktische informatie, maar ook opdrachten om zelf concreet mee aan de slag te gaan. Koert geeft prettige feedback op de opdrachten en helpt je door middel van het stellen van een aantal vragen weer verder op weg.

Personeelsadviseur maatschappelijke opvang

 

Duidelijke, praktische training die direct aanzet tot actie.

Yvette van Gestel – Social Worker

 

Een cadeautje voor jezelf!

Om als hulpverlener je grens te bewaken en een balans te vinden in onze gejaagde- en prestatiegerichte maatschappij zou elke werknemer deze cursus preventief moeten, nee MOGEN, volgen.
Het is een cadeautje voor jezelf en ik ben ervan overtuigd dat hiermee het ziekteverzuim op de werkvloer zou kunnen worden verlaagd.
Kortom, als investering voor gezonde werkomgevingsfactoren en dus kostenbesparend voor elke organisatie binnen zorgland én daarbuiten.

De training heeft mij een spiegel voorgehouden en gezorgd voor bewustwordingsmomenten. De recovery-button, ademhalingsoefeningen en G-schema’s pas ik nu vaker toe.
Ook de aanvullingen van Koert in mijn werkboek neem ik mee. Daarnaast heb ik de mailwisseling en het meedenken van Koert als erg aangenaam ervaren.

BZW-begeleider – UNIK B.V.

 

“Persoonlijk en zakelijk inzicht”

Fijne begeleiding en bejegening. Alle tijd en aandacht ging naar mij, heel prettig. Dmv vragenlijsten en een persoonlijk gesprek ben ik tot een persoonlijk en zakelijk inzicht gekomen waar ik van tevoren niet aan had gedacht. Een nieuwe sessie staat nog op de planning en die komt er zeker!

A. – Jeugdzorgwerker

 

“Mijn leven weer in eigen handen”

Koert heeft mij enorm geholpen met het inzichtelijk krijgen van mijn stressfactoren. Daarnaast geeft hij duidelijk en overzichtelijk informatie wat de (fysieke) oorzaken hiervan zijn, maar ook biedt hij handvatten om dingen aan te pakken. Daardoor ben ik in staat geweest om mijn leven weer in eigen handen te nemen en mijn stress te verminderen. Los hiervan is Koert een prettige begeleider. Hij weet een goede balans te vinden tussen betrokkenheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast laat hij je altijd in je waarde. Een echte aanrader dus!

Docent Hogeschool

 

“De kern aanpakken van waaruit het gedrag voortkomt”

Ik vond het een hele leuke en helpende training en ik wilde ook meteen door. Was nieuwsgierig naar elk volgend hoofdstuk.

Ik vond de belasting precies goed, waardoor het ook een goed te volgen en te behappen training is. Hij kan intensief zijn als je dat zelf wil en dan kun je er zeker veel uit halen.

Het is een training die je helpt goed naar jezelf te kijken op een veilige manier.

Je leert de (opzwepende, demotiverende, beklemmende, destructieve, belastende enz.) kerngedachte(n) kennen van jezelf van waaruit jij leeft, handelt, spreekt en voelt. Want als je die weet, dan kun je daar een andere (opbouwende, vruchtbare, positieve en helpende) gedachte tegenover zetten en raak je uit het moeras van stress met alle ongezonde gevolgen vandien. Als je dat inziet, dan kun je er iets mee en van daaruit ook werken aan al die andere dingen zoals voeding, ontspanning, rust enz.

Bregje Winterberg – jeugd- en gezinsprofessional

 

“Ik zou deze e-learning zeker aanbevelen, omdat ik denk dat veel partijen hier wat aan hebben (werknemers /werkgevers/thuissituatie)”

Een leerzame e-learning waarbij kennis over, herkennen, erkennen en voorkomen van stress aan de orde komen. Op persoonlijk vlak ook heel interessant om met de reflectieopdrachten bezig te zijn. Hiermee ook goed inzicht te krijgen in eigen manier van denken en leven.

S – Kraamverzorgende

 

“Bewustwording van mijn eigen handelen is de 1e stap naar ontplooiing”

Het is een e-learning die iedereen kan toepassen omdat het een makkelijke lesstof en leermethode is. Door je bewuster te worden van je niet-helpende gedachten, leer je dichter bij jezelf te staan en eerder de signalen op te vangen.

Het werk als ambulant begeleidster kan veel van je vragen, beroep doen op je mentale gezondheid. Je zet je voor 200% in voor de cliënt en je grenzen verleggen is wat je soms moet doen. De kans is dan ook groot dat je jezelf voorbij loopt.  

Door tools te leren waardoor je stress mag ervaren maar de chronische stress voor wilt zijn, is zeker van toegevoegde meerwaarde!

Daniëlle Beks – ambulant begeleidster Zorgmed

JA, ik wil nu starten met deze training

Meer informatie over e-learning ‘stress de baas’