+31 (0)6 167 728 36
Inloggen
Aanmelden

Een investering in jezelf als mens én professional

E-learning stress de baas

Hoe blijf je goed voor jezelf zorgen?

 

E-learning ‘stress de baas’ is een complete training die je helpt om als betrokken en bevlogen hulpverlener of zorgprofessional goed voor jezelf te blijven zorgen. Het is een investering in jezelf waar je als mens én professional iets aan hebt voor de rest van je leven.

Dit zeggen de cijfers:

60.000 – 90.000 euro

Dat kost het een werkgever wanneer een werknemer uitvalt als gevolg van een burn-out.

1 op de 6

Zoveel mensen vallen gemiddeld in Nederland uit als gevolg van stressklachten.

1 op de 3

Zoveel mensen krijgen te maken met stressgerelateerde klachten.

Het kan iedereen overkomen maar als hulpverlener of zorgprofessional loop je een verhoogd risico op stressgerelateerde klachten. Factoren die hierin een belangrijke rol spelen zijn hoge werkdruk, regeldruk en emotionele belasting. 
Vlak daarnaast ook het drukke sociale privéleven, opvoeding van kinderen en runnen van huishouden niet uit. 
En tot slot herkennen de meeste professional zich wel in karaktereigenschappen als loyaal, verantwoordelijk, moeite met ‘nee’ zeggen, gedreven, bevlogen en betrokken. Stuk voor stuk waardevolle eigenschappen die je als professional maken tot wie je bent. Echter zorgt het er in de praktijk ook voor dat, al dan niet onbewust, de zorg voor jezelf een ondergeschoven kindje is.

Voorkomen is beter, en goedkoper, dan genezen.


Wat ga je leren:

 • Het verschil tussen gezonde en ongezonde stress
 • Hoe het stresssysteem werkt
 • Signalen van stress en karaktereigenschappen die stress veroorzaken bij jezelf herkennen
 • Stress bij jezelf verminderen en voorkomen dat stress doorschiet naar overspannenheid of een burn-out
 • Middels technieken uit de Cognitieve Gedragstherapie (CGT) je belemmerende, automatische gedachten analyseren en vervangen door minder stressvolle gedachten.
 • Welke rol leefstijl speelt bij het ontwikkelen van stressklachten en hoe leefstijl ingezet kan worden om stressklachten te voorkomen

Dit levert het op:

 • Minder stress
 • Minder stressklachten
 • Meer energie
 • Meer bewustwording en zelfkennis
 • Persoonlijke groei als mens en daardoor als hulpverlener/zorgprofessional
 • Hulpverleners en zorgprofessionals die goed voor zichzelf zorgen
 • Kennis, tools en skills voor de rest van hun leven
 • Persoonlijk stresspreventieplan 

Meer tijd en ruimte voor jezelf


Meerwaarde voor organisaties:

 • Het voorkomt ziekte en persoonlijke ellende voor professionals
 • Het voorkomt oplopende wachtlijsten
 • Het kan u als organisatie gigantische verzuimkosten besparen
 • Het voorkomt constante wisselingen van professionals
 • Het voorkomt personeelstekort doordat professionals duurzaam inzetbaar zijn
 • Het geeft werknemers het waardevolle gevoel dat er aandacht is voor hen gezondheid, dit draagt bij aan het werkgeluk van uw werknemer

Vóór en dóór zorgprofessionals

De e-learning is ontwikkeld vóór en dóór professionals uit de sector zorg en welzijn. Hij bestaat uit een aantal modules waaraan reflectieopdrachten gekoppeld zijn. De cursist gaat écht met zichzelf en in de eigen praktijk aan de slag. Alle reflectieopdrachten samen vormen uiteindelijk een eigen persoonlijke preventieplan. Hierop kan ook ná de training nog een beroep gedaan worden.
De e-learning is zowel preventief als bij beginnende stressklachten in te zetten.

100+ hulp- en zorgverleners gingen je voor

Wanneer jij ook kiest voor e-learning ‘stress de baas’ kies je voor een investering in jezelf. Je gaat aan de slag met een duurzame gedrags- en leefstijlverandering die jou helpt gezond aan het werk te blijven. 

Neem vrijblijvend contact met mij op


Accreditaties:

 • SKJ (20 punten) jeugdzorgwerkers en jeugd- en gezinsprofessionals.
 • V&VN (20 punten)
 • KCKZ (10 punten)
 • Registerplein (20 punten)

Accreditaties

Dit is wat jouw collega's zeggen

Cursisten van e-learning ‘stress de baas’ beoordelen deze training gemiddeld met een 9.2.
Hieronder en hiernaast enkele ervaringen van zowel cursisten als organisaties:

“E-learning ‘stress de baas’ is een must voor élke hulpverlener”

Juist in deze turbulente tijd waarbij stress het grote gevaar lijkt wat vele slachtoffers maakt. Het heeft mij geleerd wat stress precies inhoudt en dat we niet zonder kunnen en het niet kunnen ontkennen.
Maar de e-learning heeft mij nog veel meer geleerd wat jezelf kan doen om voor jezelf op een goede manier om te gaan met stress. Soms confronterend om te ontdekken hoe bepaalde patronen mij jezelf werken en hoe lastig met stress omgaan kan zijn en wat de gevolgen kunnen zijn. De e -coaching van Koert helpt om extra inzicht te krijgen of soms qua analyse net nog een laagje verder te gaan. Dit heeft mij geholpen Om mijn doelen nog wat duidelijker en scherper te formuleren en te behalen.
Kortom een mooi instrument wat ik zowel organisaties als hulpverleners aanraad.

Niels van Lith, OR-lid en pedagogisch medewerker

 

De trainingen van Koert kan ik zeker aanbevelen aan andere organisaties.

Lumens heeft meerdere online trainingen ingekocht voor medewerkers naar volle tevredenheid. De samenwerking met Koert is erg prettig. Koert is open, denkt mee, reageert snel op vragen, flexibel en service- en klantgericht. De trainingen van Koert kan ik zeker aanbevelen aan andere organisaties.

Hester Lenton – Coördinator opleidingen Lumens

 

“Deze e-learning heeft me veel nieuwe informatie opgeleverd en veel bewuster gemaakt van mijn inspanning – herstel balans”

Waar ik in eerste instantie dacht deze training preventief in te zetten, heeft het me toch een andere kijk opgeleverd hoe weinig herstel momenten ik inbouw tijdens mijn werk en privéleven. We hebben het altijd maar druk in deze tijd, echter het gaat er meer om hoe je omgaat met het woord druk.

Ik zou deze e-learning aanbevelen omdat ik denk dat in deze, tegenwoordige drukke, maatschappij iedereen deze training zou moeten volgen. Waarom? Juist om even stil te staan, de balans op te maken en bewust(er) te worden van de keuzes die je maakt de hele dag door. Zeker voor ons als hulpverleners belangrijk, zolang we ook goed voor onszelf zorgen kunnen we constante en goede zorg blijven leveren.
De vorm e-learning past zeker in de huidige maatschappij. Je kunt leren wanneer jij zelf wil of tijd hebt. De training doe je op je eigen tempo. De reflectieopdrachten leveren je een schat aan informatie en kennis over jezelf op.

Marieke Albers – Jeugdzorgwerker A

 

“Ik heb meer inzicht in de werking van stress gekregen en door oefeningen weet ik beter hoe ik met stressvolle situaties kan omgaan”.

Ik heb veel geleerd van de e-learning Stress de baas. Ik heb meer informatie gekregen over stress: wat is het, wat doet het met je lichaam en geest en hoe kun je beter met stress omgaan? Door de informatie in hoofdstukken in te delen en per hoofdstuk zowel theorie, filmpjes en oefeningen aan te bieden vond ik de e-learning een fijne manier van leren. De filmpjes en oefeningen maken de theorie levendiger en het maakt dat ik gelijk kon oefenen met het geleerde in de praktijk te brengen. Ook fijn dat je contact kunt hebben met Koert via de chat en dat hij snel reageert op berichten!

H – Begeleider E Gehandicaptenzorg

 

“Deze “nieuwe leefstijl” is een verrijking voor mezelf en mijn omgeving”.

Werkelijk minder stress omdat ik nu in mijn hoofd gedachtes  van gejaagdheid kan temperen en vervelende situaties mbt cliënten beter kan verwerken.
De grootste winst is dat ik door alle veranderingen al een hele tijd geen  migraine meer heb gehad.

Ik raad deze training aan voor iedereen. Of je nu veel of weinig stress hebt, het is een eye- opener en leerzaam. Via deze methode kun je jezelf namelijk heel goed onder de loep kunt nemen, jezelf bijstellen door de oefeningen en de opdrachten direct in de praktijk kunt toepassen.

Omdat het een online cursus is  met duidelijke modules kun je op je eigen momenten hieraan werken.

Huishoudelijk hulp – Zorgmed

 

“Stap voor stap werken aan je eigen plan van aanpak om stress de baas te blijven” 

Een gedegen online training in jouw gekozen tijd. De training biedt veel afwisseling in theorie, info via filmpjes en praktijkgerichte opdrachten.

Stap voor stap werken aan je eigen plan van aanpak om stress de baas te blijven. Door de training heb ik een aantal inzichten verworven die ik heb omgezet in concrete stappen. Dat werkt goed voor mij, het beroemde stokje achter de deur.

Cora van Hal – Maatschappelijk werker Lumens

Wij zullen Koert zeker vaker in gaan zetten ter ondersteuning van onze medewerkers!

Dit voorjaar heeft Zorgmed medewerkers de e-learning ‘stress de baas’ van Koert Hendriks laten volgen. De groep deelnemers is zeer divers; van huishoudelijke hulpen, kraamverzorgenden, verzorgenden, planners, begeleiders tot leidinggevenden. Voor allen is het een zeer leerzame studie geweest met veel positieve reacties! Koert sluit goed aan, benadert deelnemers actief om hen te ondersteunen en is goed bereikbaar bij vragen. Ook levert hij desgewenst maatwerk; naast de e-learning heeft hij op ons verzoek ook een voorlichtingsavond over het omgaan met stress gegeven. Ook deze werd zeer positief ontvangen!

Hanneke Hermkens-Geerts. Directeur Zorgmed en Mediplan

 

“Het heeft mij bewust gemaakt”

De e-learning heeft mij inzichten gegeven in wat stress is, wat hier oorzaken van kunnen zijn en wat je kunt doen om stress de baas te worden. Het heeft mij bewust gemaakt van waar mijn stress vandaan komt en hoe ik hiermee om kan gaan. De e-learning geeft veel praktische informatie, maar ook opdrachten om zelf concreet mee aan de slag te gaan. Koert geeft prettige feedback op de opdrachten en helpt je door middel van het stellen van een aantal vragen weer verder op weg.

Personeelsadviseur maatschappelijke opvang

 

“Verrast door de persoonlijke benadering”

Deze e-learning zou ik aanraden aan iedereen die in zorg en welzijn werkzaam is en aan de slag wil met zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Ik zou werkgevers als advies willen geven deze training preventief voor hun werknemers in te zetten.

Voor mij heeft deze training veel opgeleverd. Niet alleen meer kennis op het gebied van stress, stresssysteem en het herkennen van klachten maar ook op persoonlijk vlak. Hoe blijf ik beter bij mezelf, hoe kan ik betere keuzes maken maar ook bewuster van tijd nemen, voelen, ervaren, observeren en denken. Voor mij is het vooral tijd nemen en dan pas doen!

Wat betreft de e-coaching was ik erg verrast door de persoonlijke benadering. Heel fijn en flexibel. En bovendien op het moment dat ik het nodig had. Koert was bereikbaar, betrokken en professioneel kritisch. Ook geruststellend, dat vond ik heel fijn.

I – jeugdzorgwerker A

 

“Overtuigingen zijn interessant om uit te pluizen en om te draaien naar positiviteit”

Mijn ervaring met deze training is zeer positief. De theorie is kort en bondig. De reflectie oefeningen zijn interessant. Doordat het op de computer gaat durf ik eerlijker en opener te zijn. Het snelle reageren van jouw kant op deze conversatie en aan de telefoon heb ik als zeer prettig ervaren.
Ik ben ook blij dat ik nog even bij de stof kan komen om terug te lezen. Hartelijk bedankt voor jouw vriendelijkheid en de training.

M – Kraamverzorgende

 

“Ik heb invloed op mijn gedachten en ga zelf weer achter het stuur van mijn leven zitten”!

Ja ik zou deze zeker aanraden. Zeker ook voor mensen die therapeutisch aan het werk zijn. De training heeft mij opgeleverd dat ik weer wat eyeopeners heb gekregen maar ook handvatten hoe hiermee om te gaan.
De lesstof vond ik leerzaam. De leermethode werkte voor mij goed, eerst theorie en dan een reflectieopdracht maar ook zeer toepasbaar in mijn leven.
Koert, ik wil jou bedanken voor deze e-learning. Deze kwam voor mij precies op het goede moment! Zeer waardevol wat ik voor altijd meeneem!

I – Schoolmaatschappelijk werker

 

“Ik denk dat deze training heel goed is voor iedereen”

Mocht je toe zijn om kritisch naar jouw levensstijl te kijken en uitgedaagd te worden waar in jou levensstijl je meer rust ervaart en jezelf vrijer kunt en mag gaan voelen, volg dan e-learning stress de baas.

Het heeft mij veel persoonlijke inzichten gegeven en je kunt hiermee meteen aan de slag zodat je ook direct kunt ervaren wat dit met jou doet. Vooral in deze drukke tijden waarin we veel ‘moeten’.
Een tijd waarin sociale media leeft en waarin het normaal lijkt te zijn dat we 24 uur bezig moeten zijn. Ook dit leren we onze kinderen weer.

Maatschappelijk werker Lumens

Meer ervaringen 

Ja, ik wil ook groeien als mens én professional

Basis
€139 ipv  € 299 (incl. btw) 

 e-learning ‘stress de baas’
 wetenschappelijk onderbouwde informatie over stress en stress systeem
 wetenschappelijk onderbouwde methodes/werkvormen uit cognitieve gedragstherapie
 beveiligde online leeromgeving
 persoonlijk, kant-en-klaar  preventieplan bij afronding
 bonusmodule
 eindcontrole reflectieopdrachten. Let op: Géén inhoudelijke feedback
 lesmateriaal 3 maanden beschikbaarTotal: € -


Ik ben een organisatie en wil een offerte op maat.

(Voor zzp-ers en organisaties zijn de prijzen excl. btw)

Standaard
€299 ipv € 449 (incl. btw)

 e-learning ‘stress de baas’
 wetenschappelijk onderbouwde informatie over stress en stress systeem
 wetenschappelijk onderbouwde methodes/werkvormen uit cognitieve gedragstherapie
 beveiligde online leeromgeving
 persoonlijke e-coach
 persoonlijk, kant-en-klaar  preventieplan bij afronding
 bonusmodule
eindcontrole reflectieopdrachten
feedback op reflectieopdrachten  door e-coach (max. 3 uur)
 lesmateriaal 6 maanden beschikbaarTotal: € -


Ik ben een organisatie en wil een offerte op maat.

(Voor zzp-ers en organisaties zijn de prijzen excl. btw)

Individuele e-coaching
€50 per uur (excl. btw)

In te zetten voor:
 Ter ondersteuning van e-learning ‘stress de baas’.
 Vervolgtraject na e-learning ‘stress de baas’
 Individueel traject om stressklachten te verminderen
 
Voordelen e-coaching:
Snel resultaat
Frequent contact mogelijk
Door anonimiteit sneller tot kern
Jij bepaalt locatie, tempo en tijd
Geen reiskosten
Binnen 24 uur reactieTotal: € -


Ik ben een organisatie en wil een offerte op maat.

(Voor zzp-ers en organisaties zijn de prijzen excl. btw)