+31 (0)6 167 728 36
Inloggen
Aanmelden

Mindfulness

Mindfulnesstraining

8-weekse training mindfulness

Voorkomen en verminderen van stressklachten

De MBSR, Mindfulness Based Stress Reduction is een 8-weekse training met als doel om spannings- en stressklachten te voorkomen en/of te verminderen.
Mindfulness staat voor; met volledige aandacht aanwezig zijn in het hier en nu met alles wat er is, prettig of onprettig. Met mindfulness ga je bewuster en intenser leven.

Wat levert de training op:

  • Minder stressklachten
  • Meer focus
  • Beter grenzen aangeven
  • Bewuster keuzes maken
  • Stil staan en pauzeren
  • Bewuster en intenser leven
  • Minder last van vermoeidheid of slaapproblemen
  • Inzicht in denkpatronen

Wetenschappelijke basis

Mindfulness heeft een wetenschappelijke basis en combineert moderne psychologische inzichten met oude en beproefde vormen van meditatie en yoga. Jon Kabat-Zinn is de grondlegger van de mindfulness- of aandachttraining zoals die nu in Nederland wordt aangeboden als de o.a. MBSR en MBCT. Deze training wordt gegeven volgens de protocollen van het Radboud centrum voor Mindfulness in Nijmegen.

De trainer

Kim Dekkers heeft de opleiding MBSR aan Radboud centrum voor mindfulness afgerond. Ze is level 1 mindfulness trainer, het hoogste niveau in NL.

Opzet van de training

Deze 8-weekse training mindfulness is op een vast moment in de week en start bij voldoende aanmeldingen (vanaf 4 personen). Daarnaast bevat de training een stiltedag (10.00-16.00).
Tijdens de sessies is er veel ruimte om te oefenen, psycho-educatie en aan de hand van opdrachten is er gelegenheid om jouw ervaringen te delen in de groep. De acht weekse training vraagt elke dag tijd en inzet. De oefeningen voor thuis vormen een belangrijk onderdeel van de training, bepalen de impact en vergroten het effect van de training.

Opties

  • Individueel, in groepsverband en als teamtraining
  • Online, face-to-face in praktijk en op locatie

 

Dit vonden jouw voorgangers van deze training

Heel fijn de online training, het kost niet veel extra tijd (geen reistijd) en in eigen omgeving, wat fijn is. Ik heb geleerd dat alles er mag zijn, leuk of niet leuk en ook dat ik minder ‘moet’ van mijzelf. De trainer straalt rust uit, geeft vertrouwen en iedereen mag zijn zoals hij/ zij is.

Anoniem – Penitentiair inrichtingswerker

 

Inzicht en ervaring dat zaken met aandacht i.p.v. gehaast doen een waardevolle ervaring kan opleveren en dat het ont-stressend kan werken. Ik voel daarmee ruimte voor opladen tussen de bedrijven door. Ook kan ik het beter verdragen als zaken minder vlot lopen dan ik verwacht/hoop, kan daarbij beter wachten of laten gebeuren. Sowieso kan ik beter accepteren dat wat er is, dat dat er is. Ondanks dat de training online plaatsvond was er onderlinge veiligheid en verbinding met elkaar, knap dat de trainer dat voor elkaar krijgt.

Anoniem – psycholoog

 

Mindfulness is een continu leerproces en vraagt elke dag aandacht. Uitdagend was om dagelijks voldoende ruimte te maken om te oefenen. Zeker als je in een hectische periode in je leven zit. Hier heeft de trainer geen enkel moment over geoordeeld. Wat de veiligheid in de groep ten goede kwam.

Anoniem – maatschappelijk werker

Vragen? Bel 06-16772836 of vul het contactformulier in