+31 (0)6 167 728 36
Inloggen
Aanmelden

Beter slapen, minder stress

Voorkom en verminder slaapproblemen

***DEZE E-LEARNING IS IN ONTWIKKELING***

STUUR EEN BERICHT VIA DE CHAT INDIEN JE DEEL WILT NEMEN AAN DE PILOT.

 

Stress en slaap hebben direct invloed op elkaar. Als je slechter slaapt ervaar je sneller en meer stress. Als je gestresst bent zul je meer moeite hebben om goed te slapen.

Iedereen slaapt wel eens slecht. Als je daarna weer lekker kunt slapen is er niet zoveel aan de hand. Maar als dat structureel wordt kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor:

  • jouw gezondheid,
  • je werk
  • je privéleven

Slaapgebrek veroorzaakt concentratiestoornissen en tast de reactiesnelheid aan. Het ligt voor de hand dat slaapgebrek de productiviteit negatief beïnvloedt, maar het levert ook gevaar op in het verkeer en bij het bedienen van apparatuur en machines. Daarbij vormt slaapgebrek een oorzaak voor somberheid en humeurigheid. De gevolgen van slaapgebrek bij de Nederlandse beroepsbevolking kosten de samenleving een geschatte 3 tot 4,5 miljard euro per jaar. Het gaat hierbij om ziekteverzuim, de gevolgen van ongevallen en productiviteitsverlies.

“Een goede slaper doet niets om goed te kunnen slapen”

Wat leer je:
In e-learning ‘slaap de baas’ leer jij slaapproblemen kunt voorkomen en/of verminderen. Je leert waardoor de slaapproblemen (potentieel) veroorzaakt worden, wat er gebeurd tijdens je slaap, waarom het belangrijk is om slaap belangrijk te maken, wat de gevolgen zijn van slechte slaap en uiteraard leer je slapen als een baas.