+31 (0)6 167 728 36
Inloggen
13 feb 2019

E-learning ‘stress de baas’

E-learning stress de baas

Afgelopen november, tijdens de week van de werkstress 2018, deed ik een oproep voor deelnemers aan pilot voor een e-learning ‘stress de baas’

Vanaf 1 december is een groep professionals uit de sector zorg en welzijn en het (speciaal) onderwijs aan de slag gegaan met de e-learning. De afgelopen maanden hebben ze gelezen, reflectieopdrachten gemaakt, feedback, tips en advies gegeven, gewikt, gewogen en de e-learning uiteindelijk geschikt bevonden. Met een cijferwaardering van gemiddeld 8.8 ben ik dik tevreden en durf ik te spreken van een geslaagde pilot.
Verder is inmiddels ook accreditatie bij het SKJ aangevraagd zodat jeugdzorgprofessionals deze e-learning kunnen gebruiken voor herregistratie.

Trots en blij om te kunnen vermelden dat de eerste gesprekken met organisaties binnen de sector hebben plaatsgevonden en ingepland staan. Het doet me goed dat er steeds meer aandacht komt voor het belang en nut van (stress)preventie.

Mocht jij als professional of organisatie binnen de sector zorg en welzijn meer willen weten kijk dan op www.koerthendriks.nl en/of neem contact met me op via info@koerthendriks.nl.

Enkele reviews van deelnemers uit de pilotgroep:

“Deze e-learning heeft me veel nieuwe informatie opgeleverd en veel bewuster gemaakt van mijn inspanning – herstel balans”

Waar ik in eerste instantie dacht deze training preventief in te zetten, heeft het me toch een andere kijk opgeleverd hoe weinig herstel momenten ik inbouw tijdens mijn werk en privéleven. We hebben het altijd maar druk in deze tijd, echter het gaat er meer om hoe je omgaat met het woord druk.

Ik zou deze e-learning aanbevelen omdat ik denk dat in deze, tegenwoordige drukke, maatschappij iedereen deze training zou moeten volgen. Waarom? Juist om even stil te staan, de balans op te maken en bewust(er) te worden van de keuzes die je maakt de hele dag door. Zeker voor ons als hulpverleners belangrijk, zolang we ook goed voor onszelf zorgen kunnen we constante en goede zorg blijven leveren.
De vorm e-learning past zeker in de huidige maatschappij. Je kunt leren wanneer jij zelf wil of tijd hebt. De training doe je op je eigen tempo. De reflectieopdrachten leveren je een schat aan informatie en kennis over jezelf op.

Marieke Albers – Jeugdzorgwerker A

“Veel nieuwe informatie en tips”

Binnen mijn beroep als leerkracht en als vader van twee kinderen in de leeftijd van 2 en 5 jaar heb ik zelf ook geregeld te maken met momenten van stress.
Tijdens deze momenten en periodes is het soms moeilijk om dit voor jezelf en je naaste omgeving goed te managen. Deze e-learning heeft me veel nieuwe informatie en tips opgeleverd om op een goede manier deze drukke periodes te doorstaan en mijn gezin en werk de aandacht te geven die ze verdienen!
Ik zou deze e-learning aan iedereen aanraden (ook de mensen die niet binnen de zorgsector werken).

Nick – Leerkracht basisonderwijs

 

“Het heeft mij bewust gemaakt”

De e-learning heeft mij inzichten gegeven in wat stress is, wat hier oorzaken van kunnen zijn en wat je kunt doen om stress de baas te worden. Het heeft mij bewust gemaakt van waar mijn stress vandaan komt en hoe ik hiermee om kan gaan. De e-learning geeft veel praktische informatie, maar ook opdrachten om zelf concreet mee aan de slag te gaan. Koert geeft prettige feedback op de opdrachten en helpt je door middel van het stellen van een aantal vragen weer verder op weg.

Personeelsadviseur maatschappelijke opvang

Ook ‘stress de baas’ zijn? Claim je plekje hier 

< Terug naar overzicht