+31 (0)6 167 728 36
Inloggen
20 aug 2018

9 redenen waarom wij geloven in e-coaching

Waarom wij geloven in de kracht van e-coaching.

Maar eerst, wat is e-coaching nou eigenlijk? E-coaching is online coaching via e-mail binnen een beveiligde omgeving. Hieronder de belangrijkste 9 redenen waarom wij geloven in de kracht van e-coaching.

 1. Anonimiteit.
  Onderzoek toont aan dat jij sneller tot de kern van je probleem komt als we elkaar niet kunnen zien. De drempel om jezelf ‘bloot’ te geven wordt weggenomen of verlaagd door het feit dat we niet bij elkaar in dezelfde ruimte zitten. Daarnaast kun jij een plek uitzoeken van waaruit jij aan de slag wil, dit vergroot het gevoel van veiligheid.
 2. Contactfrequentie.
  Bij e-coaching kunnen we frequent contact hebben. Hierdoor kan snel resultaat behaald worden en kun je ook snel zaken in de praktijk toepassen. Omdat we frequent contact kunnen hebben is het mogelijk voortdurend kleine stappen te zetten. Hierdoor ervaar je constant succes en blijf je gemotiveerd om door te gaan.
 3. Reflectie.
  Het opschrijven van bijvoorbeeld je gevoelens, gedachten en gedrag op zich zorgt al voor een vorm van reflectie. Je gaat het namelijk terughalen waardoor je er zelf al een keer over nadenkt.
 4. Plaats- en tijdsonafhankelijk.
  We hoeven niet in dezelfde ruimte te zijn en hebben allebei geen reistijd. Jij kunt je berichten schrijven waar en wanneer jou dat uitkomt.
 5. Terugvalpreventie.
  Doordat er berichten naar elkaar gestuurd worden, wordt er als het ware ook meteen een dossier aangelegd. Dit is te allen tijde beschikbaar voor jou. Je kunt dus altijd terug lezen wat je in bepaalde situaties kunt doen of hoe ermee om te gaan.
 6. Autonomie.
  Jij bent de baas over het proces. Jij bepaalt hoeveel, vaak en hoe lang jij wil schrijven.
 7. Schrijven.
  De kracht van schrijven komt vaak naar voren als het over emoties gaat. Het is vaak makkelijker om erover te schrijven dan erover te praten.
 8. Praktisch.
  Datgene wat jij leert kun je direct in de praktijk toepassen. Daarnaast kun je meteen schrijven wanneer je in de praktijk ergens tegenaan loopt.
 9. Kostenbesparend.
  Zowel jij als ik hoeven geen reiskosten te maken en ik hoef geen kantoorruimte te huren. alles wat we nodig hebben is een laptop en internetverbinding. Hierdoor is e-coaching kostenbesparend ten opzichte van face-to-face coaching.

 

Bekijk welke trainingen wij aanbieden

< Terug naar overzicht