+31 (0)6 167 728 36
Inloggen
Aanmelden

Minimaliseer afleiding, optimaliseer concentratie

Minder stress door betere concentratie

Waarom deze training?
Concentratie is de vaardigheid om afleiding te blokkeren zodat jij je aandacht ergens op te kunt richten. Dát moment dat je opeens achter je scherm opschrikt en anderhalf uur verder bent terwijl je denkt dat je vijf minuten bezig bent.

En juist daaraan ontbreekt het steeds meer in onze hedendaagse werk- en leefomgeving. We leven in een tijd van een constante stroom van informatie, interactie en prikkels. We worden constant afgeleid door zowel interne als externe prikkels.

Experts als Elke Gerearts en Stephan van der Stigchel pleiten voor meer aandacht voor concentratie om onder andere stressklachten, improductiviteit en werkONgeluk te voorkomen en verminderen.

Doelgroep:
Heb jij een never-ending to-do lijst, vaak een onvoldaan gevoel na een werkdag, sla je vaak pauzes over, werk je vaak meer uren dan de bedoeling is, ben je vaak moe na een werkdag en wordt je vaak afgeleid als je op kantoor of achter je laptop zit en heb je het gevoel altijd achter de feiten aan te lopen? Wil jij hier verandering in aanbrengen en ben je bereid hier tijd en energie in te steken? Dan is deze training geschikt voor jou om te volgen.

Dit ga je leren:

 • Je leert wat concentratie is
 • Je leert hoe dit werkt in je brein
 • Je leert waardoor je wordt afgeleid
 • Je leert afleiding blokkeren
 • Je leert jouw concentratie verbeteren
 • Je leert welke zaken binnen jouw organisatie anders kunnen op dit gebied

Dit levert het op:

 • Minder stress door betere concentratie
 • Voorkomen van stressklachten
 • Meer energie
 • Efficiënte werkflow
 • Minder afgeleid
 • Betere concentratie
 • Meer werkgeluk
 • Verhoogde productiviteit
 • Voldaan gevoel
 • Meer controle

Tijdsbesteding:
De gemiddelde tijdsinvestering voor de gehele training betreft ongeveer 6 á 10 uur.

Ontwikkelaar en coach:
Koert Hendriks

 

Zij gingen je voor

Gemiddelde beoordeling van deze e-learning: 8.4

“Meer bewust van alle afleidingen én mijn planning”

Afleidingen tijdens het werk vind ik overal. Of dat nu collega’s zijn, het knipperende lampje van mijn telefoon of een taak die me ineens te binnen schiet (die ik wel even snel kan doen natuurlijk). Ik wilde graag leren om beter te focussen en daar heeft deze e-learning me zeker bij geholpen!

Afleidingen zullen er altijd zijn, maar de e-learning heeft me praktische handvatten gegeven hoe hier mee om te gaan. Voor mij zat dat vooral in de planning van mijn taken en de overlegmomenten.
Ook ik raak soms nog steeds afgeleid, maar ik ben me er in ieder geval meer bewust van en dat helpt al enorm!

Als laatste wil ik Koert nog bedanken voor de coaching en betrokkenheid. Hij is flexibel, kritisch en denkt echt met je mee. Dankjewel!

Evy Heerkens – Stafmedewerker Maatschappelijke opvang

 

“Handvatten die voor jou werken om vóór jou te werken”

Ik ben me weer bewust geworden van het belang van een goed evenwicht tussen geconcentreerd bezig zijn en herstelmomenten.

Ik heb daarvoor in deze training handvatten voor gekregen en uitgeprobeerd. De ene werkt beter voor mij dan de andere. Je wordt je bewust van het niet altijd maar moeten. Je oefent met het maken van keuzes en word je bewust van wat je zelf in stand hield.
Door de verschillende tips uit te proberen kom je vanzelf bij de handvatten die voor jou werken. En dat bedoel ik ook letterlijk “voor jou werken”, want het blijkt gewoon gemakkelijker te gaan als je bijvoorbeeld voldoende rust neemt.

Je taken worden geen bergen, maar heuvels (werkgeluk). Waardoor je niet overbelast raakt door altijd maar op je tenen te lopen (verzuimpreventie). En daardoor ontstaat ruimte om je verder te ontwikkelen in je eigen vak of binnen je vakgebied een andere rol op je te nemen (duurzame inzetbaarheid).

Caroline van den Wijngaard – Salarisadministrateur bij een grote gemeente

 

 

“Eyeopener om te merken waar mijn tijd naartoe gaat op een dag”.

Leuke cursus voor iedereen die druk is en het druk heeft. Eyeopener om te merken hoeveel tijd verloren gaat aan eigenlijk niets. Door hier bewust van te worden levert mij tijdwinst en minder stress op.

Ik zou de training zeker aanbevelen. Heeft mijn tijdswinst opgeleverd. Door een planning te maken heb ik meer rust aan mijn hoofd en daardoor meer rust in mijn werk. Geschikt voor iedereen die druk ervaart door mail, telefoon en collega’s.

Lia van Oorschot – bewindvoerder

 

“Als je niet genoeg je afleiding de baas bent, brengt dit veel ongemerkte stress met zich mee.”

De e-learning ‘afleiding de baas’ heeft me bewust gemaakt wat afleiding is en welk effect afleiding heeft op je hersenen en je concentratie. Ik ben me nog meer bewust dat ik meer gestructureerd moet werken en me niet moet laten leiden door wat er om me heen gebeurd (telefoon, mails, mensen die binnen lopen) maar daar zelf de regie over te nemen. De opdrachten helpen om daar de regie op te pakken.

Het is van grote waarde voor organisaties, ik denk dat er heel veel productiviteit verloren gaat door de manier van werken; altijd maar bereikbaar zijn, verwachten dat je mail zsm beantwoord wordt, bij iedereen altijd binnen lopen, het raar vinden als mensen even naar buiten kijken of een wandeling gaan maken om te ontspannen. De grote waarde zit hem in bewustwording en nieuwe afspraken maken over hoe we met elkaar werken en elkaar daarop aanspreken of bij ondersteunen.

Marjolein Bastens – P&O-adviseur maatschappelijke opvang

 

“Het heeft mij meer bewustzijn opgeleverd”.

Door de training ‘Afleiding de baas’ heb ik mijn bewustzijn vergroot op het gebied van focus en afleiding en wat mij daarin helpt in mijn dagelijkse werkzaamheden. Het heeft me inzichten gegeven van dingen die ik misschien al wel wist (over mezelf), maar waar ik me door de training weer (meer) bewust van ben geworden.
En wat in ook erg nuttig vond, vooral nu in corona-tijd, is dat je soms ook “staar”- momenten nodig hebt. Daar voelde ik me nu namelijk wel schuldig over als ik even “wegdroomde”. Maar dat hoort er juist bij,  is nodig en draagt bij aan een betere concentratie, minder stress en meer productiviteit.

Franca van Griensven – Medewerker Facility, Huisvesting en Contractbeheer

 

“Hier heb ik dagelijks iets aan”

Een item wat mij enorm aanspreekt. Blijft belangrijk. In onze drukke maatschappij, waar van alles speelt. Iedereen is druk.

De training brengt o.a. bewustwording. Vooral dat juist lummelen en niets-doen heel goed voor je is.

Ik zou deze training aan iedereen aanraden. Vooral als er werkdruk is. We moeten allemaal meer in minder tijd.
Ook in de zorg, de zorgmensen zorgen heel goed voor iedereen, en vergeten soms voor zichzelf te zorgen

Angelique Janssen – zelfstandig bewindvoerder

Ja, ik wil afleiding de baas zijn!

Zelfstandige training
€ 69 euro ipv € 159 (incl. btw)

 • E-learning ‘afleiding de baas’
 • Wetenschappelijk onderbouwde informatie
 • Methodes en technieken uit recente wetenschappelijk onderzoeken
 • Beveiligde online leeromgeving
 • Lesmateriaal 3 maanden beschikbaarTotaal: € -