+31 (0)6 167 728 36
Inloggen
Aanmelden

Perfectionisme

'Perfectionisme de baas'

 

Perfectionisme is een van de hoofdoorzaken van uitval en verzuim door burn-out.
Dit omdat perfectionistisch gedrag je heel veel stress geeft, chronische stress. Chronische stress maakt dat perfectionisme ongezond is. Daarnaast is het belemmerend gedrag.

Natuurlijk zitten er kwaliteiten onder perfectionisme. Doch die kwaliteiten zijn voor mensen die er last van, maar beperkt beschikbaar. Je kunt ze maar gedeeltelijk inzetten, omdat ze doorgeschoten zijn in perfectionistisch gedrag. Er gaat veel MOETEN gepaard met dit gedrag.

Helaas komt dit gedrag in onze westerse maatschappij veel voor doordat er altijd aandacht is voor steeds meer en steeds beter. En daarmee wordt dit gedrag zelfs beloond, althans op de korte termijn. Want op de lange termijn kan ziekte en verzuim optreden. En dat is iets waar niemand bij gebaat is. Het herstel gaat meestal gepaard met persoonlijke ellende en hoge financiële kosten.

Wil je meer weten over perfectionisme? Wat het is. Hoe je het herkent bij jezelf en de ander. Wat de effecten zijn op je leven en je gezondheid. En natuurlijk wat je eraan kunt doen, dan zijn er meerdere opties zowel voor jou als individu als voor jouw organisatie.

Presentatie

Duur: ongeveer 1 uur
Plaats: in overleg, meestal ergens bij de organisatie.
Doelgroep: een groep medewerkers in een organisatie, maximaal 50 personen
Resultaat: Na afloop van de presentatie, heb je alle basiskennis over perfectionisme; Wat het is, hoe je het herkent en wat het effect is indien je er last van hebt en ook wat het effect op de organisatie kan zijn. Je bent op de hoogte hoe je e.e.a. achter je kunt laten.
Investering: Een presentatie is altijd maatwerk. De kosten zijn dat dus ook, denk aan € 250-400 excl. BTW

 

Workshop

Op individuele inschrijving of in opdracht van een organisatie voor haar medewerkers.

Een mogelijkheid is dat medewerkers die een presentatie over perfectionisme hebben bijgewoond en dit bij zichzelf herkennen, na korte tijd deel kunnen nemen aan de verdiepende workshop waarin ruimte is voor interactie.

Duur: ongeveer 2,5-3 uur, in ochtend, middag of avond.
Plaats: bij in-company meestal op locatie van de organisatie. Bij individuele inschrijving ergens op een centrale plaats in Limburg en/of Zuidoost Brabant.
Doelgroep: een groepje deelnemers die dit gedrag bij zichzelf denkt te herkennen en er meer vanaf willen weten, inclusief wat er aan te doen valt.  Een workshop heeft 10 – 15 deelnemers.
Resultaat: Na afloop van de workshop, heb je diepgaande informatie over wat perfectionisme is en hoe je het bij jezelf (en eventueel de ander) herkent. Je bent op de hoogte van de effecten voor jezelf en de valkuilen van dit gedrag. Je hebt vragen kunnen stellen en er is ruimte voor interactie met andere deelnemers. Ook weet je wat het je op kan leveren indien je dit ongezonde en belemmerende gedrag achter je kunt laten. Je krijgt tips om er zelf aan te werken.
Investering: denk bij individuele inschrijving aan € 35-40 per persoon.  Als ik zo’n workshop in-company verzorg, is meer maatwerk mogelijk. De kosten liggen tussen € 350-€500 excl BTW.

Deze presentatie en workshop worden verzorgd door Anita Janssen

Ervaringen

“De informatie geeft een helder beeld van wat perfectionisme inhoudt. Bij mij is er ook veel herkenning”.

“Fijn om te merken dat ik niet de enige ben die hier last van heeft. Ik voelde me op mijn gemak. Dank je wel daarvoor”.

“De workshop geeft mij meer inzicht hoe het bij de ander werkt, heel verhelderend”.

Meer weten of een afspraak inplannen?