+31 (0)6 167 728 36
Inloggen
Aanmelden

Wij zorgen voor de zorg

why we do what we do

Professionals in de sector zorg en welzijn hebben het steeds lastiger en zwaarder. Koert is zelf jarenlang werkzaam geweest in deze sector en weet waar zorgprofessionals en organisaties tegenaan lopen.
Naast dat werken in zorg en welzijn veel voldoening en plezier geeft, is het ook een wereld die we vooral kennen als “niet lullen maar poetsen”, er zijn immers altijd mensen die het slechter hebben.

Tijd om stil te staan is er vaak niet of gunnen we onszelf niet. Immers, patiënten  moeten verzorgd worden, cliënten verkeren in crisis of leerlingen hebben extra aandacht nodig. Daarnaast is de emotionele belasting de grootste veroorzaker van een hoge werkdruk binnen de sector zorg en welzijn. Immers, we werken niet met pakjes boter. We hebben te maken met mensen en mensenlevens. Logisch dat het lastig loslaten is.

Als daarbij ook nog komt dat we in een maatschappij leven die overprikkelend, overdadig en overweldigend kan zijn en we tegenwoordig alles maximaal willen, worden de momenten van “NIETS” schaars.
En laat dít nou juist de veroorzaker zijn van stressklachten, ziekte en verzuim. Stress is in de basis gezond en positief, maar blijven we langdurig in grote mate gebruiken en belasten dan komt ons lichaam een keer in opstand en trekt het zelf aan de noodrem, burn-out!!

Wij pleiten voor een cultuuromslag in de sector zorg en welzijn! Laat het oké zijn om even “niets” te doen. Laat het oké zijn om je telefoon uit te zetten of je cliënt over te dragen. En laat het oké zijn om ook eens ‘nee’ te zeggen.

Kortom: Zorg goed voor jezelf, dan kun je de beste zorg blijven geven!

Onze missie: Zorgen voor de zorg van morgen.

Wilt u als organisatie of jij als zorgprofessional nou vóórkomen dat stressklachten ontstaan of vóórkomen dat verzuim en ziekte plaatsvinden, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of neem een kijkje in onze academy.