+31 (0)6 167 728 36
Inloggen
Aanmelden

Mindfulness

8-weekse training mindfulness

Mindfulnesstraining MBSR

Veel mensen herkennen het wel; gedachten die automatisch afdwalen naar zorgen, verantwoordelijkheden, toekomstplannen of taken die je nog moet doen. Dit overkomt je gewoon, gebeurt als vanzelf.

Mindfulness staat voor; met volledige aandacht aanwezig zijn in het hier en nu met alles wat er is, prettig of onprettig, dit vanuit een vriendelijke en nieuwsgierige houding. Met mindfulness ga je bewuster en intenser leven.

De MBSR, Mindfulness Based Stress Reduction is een 8-weekse training met als doel om spannings- en stressklachten te verminderen. Een praktische en ervaringsgerichte training waar je kennis maakt met verschillende aandachtsoefeningen. Je ondervindt hoe je deze kan inzetten in het omgaan met stress. Je leert bewust je aandacht te richten, waardoor je weloverwogen keuzes gaat maken en je grenzen beter kan aangeven. Daarnaast ga je leren om ‘stil te staan’, ‘pauzeren’ en meer aanwezig te zijn in het moment. Je krijgt inzicht in (automatische) gedachten en gedragspatronen maar ook leer je om vanuit een vriendelijke en nieuwsgierige houding te kijken naar jezelf en naar anderen. Het draagt bij aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Tijdens de sessies is er veel ruimte om te oefenen, psycho-educatie en aan de hand van opdrachten is er gelegenheid om jouw ervaringen te delen in de groep. De acht weekse training vraagt elke dag tijd en inzet. De oefeningen voor thuis vormen een belangrijk onderdeel van de training, bepalen de impact en vergroten het effect van de training.

Mindfulness kan iets voor jou zijn wanneer je:

  • Bewuster en met meer aandacht wil leven in het hier en nu
  • Wil leren omgaan met stress, privé en/ of beroepsmatig
  • Je chronische pijnklachten hebt en wil leren hier anders mee om te gaan
  • Beter in je vel wil zitten
  • Je angst of spanningsklachten hebt
  • Je wil leren om je beter te kunnen concentreren
  • Last hebt van vermoeidheid, slaapproblemen
  • Geïnteresseerd bent in mindfulness en dit zelf wil ervaren

Mindfulness heeft een wetenschappelijke basis en combineert moderne psychologische inzichten met oude en beproefde vormen van meditatie en yoga. Jon Kabat-Zinn is de grondlegger van de mindfulness- of aandachttraining zoals die nu in Nederland wordt aangeboden als de o.a. MBSR en MBCT. Deze training wordt gegeven volgens de protocollen van het Radboud centrum voor Mindfulness in Nijmegen.

De training is op een vast moment in de week. Acht weken op een vast moment en een stiltedag. Waarvan het moment in de week en de data ’s nog nader te bepalen.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging met hierop een aantal vragen m.b.t de training.

Deze training wordt verzorgd door Kim Dekkers.

Meer informatie of aanmelden kan via onderstaand contactformulier.